Social Media

Procesul dintre Johnny Depp si Amber Heard domina TikTok si YouTube

Marc Musso are obiceiul de a scrie un cantec prostesc, o parodie, despre orice face el. Uneori este vorba despre a-si hrani pisica, Malmo, alteori este vorba despre a juca jocuri de societate. Asa ca, probabil, nu este o surpriza ca, in timp ce texanul de 27 de ani urmarea un flux live al procesului pentru defaimare dintre actorul de succes Johnny Depp si Amber Heard, fosta sotie a lui Depp, el s-a trezit scriind o melodie. Cantata din perspectiva avocatilor lui Heard, piesa lui Musso isi bate joc de cat de des au ridicat acestia obiectii la comentariile lui Depp in timp ce se aflau la tribuna. “Odinioara eram respectat. Oamenii ma credeau pe cuvant”, incepe el sa cante cu ritmuri de muzica pop pe fundal. „Apoi am devenit avocat reprezentand-o pe Amber Heard”. Si, intr-adevar, drama de cateva saptamani care este procesul intre doua dintre cele mai mari vedete de la Hollywood a devenit cumva unul dintre cele mai populare subiecte de pe internet. 

Intre imaginile cu atacul in curs de desfasurare al Rusiei asupra Ucrainei, impuscaturile in masa din Buffalo, New York, dezbaterea despre avort care a starnit proteste in SUA si cresterea inflatiei la nivel global, sunt fragmente video care provin din aceeasi sala de judecata statica, cu lambriuri de lemn intunecat, devin virale. Cazul a inceput ca o reactie la o poveste de opinie Heard publicata in 2018 in The Washington Post, pe fondul miscarii #MeToo impotriva hartuirii sexuale, discriminarii si agresiunii. Piesa ei, care a discutat despre abuzul domestic pe care l-a suferit, nu l-a mentionat pe Depp pe nume. Depp a dat-o in judecata in 2019, sustinand ca Heard l-a defaimat si ca ea a fost abuzatorul. Anul următor, Heard l-a dat si ea in judecata pe Depp.

Acum se afla in instanta, cu o camera transmitand live de la procedurile lor din comitatul Fairfax, Virginia. Milioane de oameni intra online pentru a diseca fiecare moment care iese din fluxul live al studiului. Unii oameni se uita pentru ca li se pare distractiv. Altii aplauda partea lor preferata. Inainte de saptamana de incheiere a procesului, Saturday Night Live a criticat cazul ca pe un spectacol oferit „pentru distractie”. Ca reactie, criticii au spus ca sunt dezgustati de cat de dureros este tratat publicul cazul. Toate acestea nu par sa fi impiedicat oamenii sa distribuie link-uri, sa vizioneze videoclipuri cu milioanele si sa mai faca si parodii pe internet pentru a deveni virali, pentru ca na, orice astfel de prilej pentru exposure este mai mult decat binevenit. Printre acestia se numara si Musso, care initial nu planuia sa-si posteze melodia de 87 de secunde pe internet, pana cand prietena lui l-a convins sa o incarce pe YouTube. Si apoi pe TikTok. La mai putin de doua saptamani mai tarziu, melodia sa a strans peste 15 milioane de vizualizari.

Musso a considerat ca procesul „a fost ridicol si majoritatea oamenilor par sa fie de acord”, a spus el. La urma urmei, pentru el este doar o persoana bogata care da in judecata o alta persoana bogata in timp ce isi transmite drama in fata publicului. Cu toate acestea, procesul are anumite efecte asupra imaginii publice a celor doi, avand in vedere ca odata cu dezvaluirile lui Johnny Depp, din ce in ce mai multi oameni in meidul online au inceput s-o urasca pe Amber Heard. Putem spune ca fosta sotie a lui Depp este, in momentul de fata, una dintre cele mai controversate personalitati din spatiul public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *