Telefoane Mobile

Camera frontala de la Iphone VS Samsung VS Google VS OnePlus

De cele mai multe ori cand se compara sau cand se descriu telefoanele, camerele de spate primesc cea mai mare atentie, iar cele frontala nu mai sunt atat de detaliate. Tocmai de aceea, in randurile de mai jos voi compara camerele de la 4 telefoane de top, Iphone 11 Pro, Samsung galaxy S20 Ultra, Google Pixel 4 si OnePlus 8 Pro. Se vor compara selfie-uri in conditii de lumina buna si rea, din exterior si din interior, cu lumina de studio si cu blit. In orice caz si ecranul telefonului poate afecta calitatea imaginii, daca ecranul nu are o rezolutie prea mare, degeaba este poza foarte buna, daa nu poti vedea acest lucru. 

Fiecare telefon are un obiectiv diferit. In mare parte, toate telefoanele produc culori foarte bune in interior. Poza facuta cu Samsung Galaxy S20 Ultra este mai clara, iar cea facuta cu Google Pixel 4 este prea larga, are obiectivul prea larg, ceea ce inseamna ca va prinde in poza mai mult din fundal, iar daca apropi prea mult de fata, poate sa se distorsioneze poza. 

Pozele facute in exterior, Iphone 11 Pro si OnePlus 8 Pro au produs poze mai vibrante. Din cauza lentilelor mai largi ale Google Pixel 4, perspectiva este prea larga. Contrastul este cel mai bine evidentiat de Google Pixel 4. 

Toate telefoane au modul portret. Se poate seta cat de blurat sa fie fundalul, dar in teste fundalul s-a lasat la setarile implicite, iar Samsung numeste aceasta functie Focalizare Live. Galaxy S20 Ultra a realizat o poza foarte buna, un fundal neclar, dar placut si un echilibru precis al albului. Iphone 11 Pro ofera o nuanta mai galbena, dar estomparea pare cea mai naturala. Datorita obiectivului larg al Pixel 4, ajuta la accentuare pozei. OnePlus 8 Pro nu ofera o estompare atat de buna. 

Toate telefoanele au modul de noapte, iar Galaxy S20 Ultra si Google Pixel 4 au aceeasi caracteristica, ceea ce inseamna ca ele realizeaza fotografii mai bune in conditiile slabe de lumina. 

Niciunul dintre modele nu realizeaza poze cu blit atat de bune, doar ca OnePlus 8 Pro ofera o lumina mai uniforma. 

Doar 2 camere au 4K, Galaxy S20 Ultra si Iphone 11 Pro si au cea mai buna stabilizare optica, chiar si in mers, realizand cele mai bune videoclipuri, atat in interior, cat si in exterior. 

Asadar, niciun telefon nu este cel mai bun pentru tot. Galaxy S20 Ultra este bun pentru rezultatele video si poze consistente, Iphone 11 Pro exceleaza la poze in mod portret, in aer liber si la videoclipuri, Google Pixel 4 este bune la poze in conditii de lumina scazuta, chiar daca are o lentila prea larga, iar OnePlus 8 Pro ofera culori placute doar ca inregistrarea nu estet atat de buna. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *