Social Media

Instagram a inceput sa ascunda like-urile la nivel global

Dupa ce cei de la Instagram a spus saptamana trecuta ca vor incepe sa extinda ascunderea like-urilor dincolo se serverele sale din Statele Unite, astfel incat utilizatorii sai au putut observa aceasta schimbare la nivel mondial, in cursul zilei de joi. Aparent, este o politica la nivelul companiei-mama, intrucat si cei de la Facebook au inceput sa ascunda like-urile, facand numarul de reactii, vizualizari si like-uri ale unei postari vizibile doar pentru autorul postarii respective. In cazul Facebook, testul cu pricina este destul de limitat, vizand mai mult serverele din Australia ale retelei sociale, si, evident, include reclame. “Executam un test limitat, in care numerele de reactii si vizualizari video sunt facute private pe Facebook”, a declarat joi, un purtator de cuvant al Facebook. Deci da, spre deosebire de Facebook, cei de la Instagram au impus aceasta modificare in intreaga lume, insa acest mic detaliu constituie singura diferenta. 

O sa-mi permit sa-mi pun exact aceeasi intrebare pe care am pus-o si in articolul in care am vorbit despre faza la care Facebook a procedat astfel: ce relevanta are in ce masura vad utilizatorii numarul de like-uri la o postare si de la cine provin acestea? Nu vad sensul unui astfel de “experiment” si nu inteleg de ce. Poate pentru ca… nu are? Insa, ca o paranteza, trebuie sa mentionez ca, cel putin la data si ora la care am scris acest articol, inca mai apar like-urile pe contul meu de Instagram, insa cine stie, situatia s-ar putea schimba in cateva zile. Atunci cand vor descoperi si cei de la Instagram ca mai exista si Romania pe harta lumii, probabil. 

Insa, potrivit lui Adam Mosseri, seful celor de la Instagram, este vorba despre schimbarea modului in care oamenii, in special utilizatorii tineri, se simt in legatura cu platforma de socializare. Din nou, nu vad cum ar putea imbunatati o schimbare atat de minuscula modul in care se simt utilizatorii tineri vizavi de Instagram. Macar daca isi bateau capul, atat cei de la Facebook cat si cei de la Instagram, sa explice in ce fel poate masura asta sa ajute comunitatea. “Astazi, o mica parte din persoanele de pe Instagram din intreaga lume nu vor mai putea vedea numarul de aprecieri ale fotografiilor altor persoane”, a replicat Mosseri, joi după-amiaza.

Vei putea totusi sa vezi, in continuare, exact cat de multe persoane ti-au apreciat propriile fotografii. Bine, nu ca ar fi un experiment mai nou, pentru ca cei de la Instagram au inceput sa testeze ascunderea like-urilor la inceputul acestui an. In august, Facebook a spus că testul Instagram a fost menit sa „inlature presiunea numarului de like-uri pe care il va primi o postare” pe Instagram si ca Facebook a fost „incantata de rezultatele testului timpuriu”. Da, stiu, se posteaza tot felul de meme-uri care mai de care mai idioate pentru like-uri, insa atunci cand vorbim despre cele doua comunitati putem lua in considerare faptul ca asta le-a facut putin mai… interesante? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *