Facebook

Facebook creeaza dependenta si e “rau pentru noi”, spune CEO-ul de la Salesforce

Directorul executiv al Salesforce, Marc Benioff, arunca si el in Facebook, sustinand faptul ca gigantul social media trebuie sa fie responsabil pentru informatiile postate pe site-ul sau. Benioff a raspuns, in cadrul zilei de miercuri, la anuntul directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, ca va sustine un discurs in cadrul zilei de joi, la ora 10, PT despre parerile sale despre libera exprimare. “Facebook este un editor. Trebuie sa fie trasi la raspundere pentru propaganda pe platforma lor”, a replicat Benioff miercuri. “Trebuie sa avem standarde si practici decise prin lege. FB este noua tigară – creeaza dependenta, este rea pentru noi si copiii noștri sunt atrasi.” Nu ca nu ar avea dreptate.

De asemenea, Benioff a solicitat eliminarea sectiunii 230 din Legea privind decizia in comunicatii din 1996. Legea ofera protecție automata retelelor de socializare atunci cand vine vorba despre continutul postat de utilizatorii lor. Iar utilizatorii au postat inclusiv live-uri in care erau omorate persoane intr-o moschee. Apoi, seful de la Salesforce a declarat ca sprijina dezbinarea Facebook in timpul unui interviu acordat CNN.

“Este captivant, nu este bine pentru tine, pentru copiii tai, difuzeaza reclame politice care nu sunt adevarate”, a spus Benioff in cursul zilei de miercuri pentru publicatia americana CNN. “Achizitioneaza si alte companii si combina [date] … probabil ca ar trebui sa fie dezbinata  pentru ca are o influenta nejustificata ca fiind cea mai mare platformă de social media a planetei.” Potrivit celor de la CNN, criticile lui Benioff fata de Facebook in 2018 au dus laun apel din partea directorului adjunct Sheryl Sandberg, timp in care a subliniat increderea pe care utilizatorii au avut-o la un moment dat pentru cea mai mare retea de socializare. Zuckerberg a spus ca discursul sau despre libertatea de exprimare de joi va fi „cea mai cuprinzatoare abordare pe care am scris-o despre parerile mele”.

“De ce cred ca vocea este importanta, modul in care sa le oferim voci oamenilor si sa aducem oamenii impreuna mana in mana, cum am putea aborda provocarile pe care le introduc mai multe voci in legatura cu internetul si amenintarile majore la adresa liberei exprimari in întreaga lume”, a postat Zuckerberg pe contul sau de Facebook.

Postarea vine dupa observatia lui Zuckerberg la inceputul acestei saptamani, potrivit careia directorul executiv al Facebooko se intalneste cu multi oameni, deoarece acest proces este „parte a invatarii”. Acest comentariu a fost determinat de un raport care detaliaza o serie de intalniri pe care seful de la Facebook le-a avut cu figuri conservatoare din SUA in timpul verii. Ca sa nu mai spun intalniri la el acasa, la cina, cu aceste figuri politice, si care au inclus personalitati precum gazde conservatoare de talk-show, jurnalisti si cel putin un parlamentar republican, au informat cei de la Politico in cursul zilei de luni.

“Exista astazi o presa care discuta mesele pe care le-am avut cu politicieni conservatori, mass-media si ganditori”, a scris Zuckerberg luni pe pagina sa de Facebook. “Pentru a fi clar, iau mereu masa cu multi oameni din spectru, pe multe probleme diferite, tot timpul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *