Facebook

Instagram Music, un serviciu lansat de Facebook in India

Se pare ca cei de la Facebook ar avea in plan sa le faca concurenta Spotify in domeniul de music streaming, la fel cum Apple, Disney si HBO se baga peste Netflix in tv streaming. Cel putin asa mi-au lasat impresia dupa ce au lansat un astfel de serviciu, numit Instagram Music, in India. Scopul declarat al celei mai mari retele de socializare este acela de a permite utilizatorilor sa se exprime prin muzica pe Facebook si Instagram cu ajutorul unor stickere muzicale pe „Povesti” si alte instrumente creative precum „Versuri pe Instagram” si „Lip Sync Live”. Acest lucru ar permite, de asemenea, utilizatorilor sa adauge melodii la profilele lor de Facebook. Ah, deja imi imaginez in cazul in care acest serviciu va fi lansat si in afara Indiei ce mult o sa prinda la fraierii pubertari si pubertare de pe bancile liceelor si scolilor generale din tara asta. New fashion trends are readying f**s for an insignificant existence, lads. We can’t help but watch (or roll with it like these f****d  up kids, right?). Imi cer scuze, am avut o pornire de tip edgy in engleza mai inainte. Nu trebuie sa intelegi ce ziceam dar poti folosi oricand Google Translate in ciuda calitatii proaste a acestui “serviciu”.

Si, acum pentru un discurs extrem de emotional care sa te faca sa crezi ca exista ceva special legat de acest serviciu. Nu e foame de bani, baieti, o facem din pasiune pentru tehnologie. Fara alte cuvinte, discursul suna cam asa. “Facebook si muzica impartasesc ceva special – amandoua aduna oamenii si permit exprimarea personala. Si de aceea muzica este importanta pentru noi. Cu ecosistemul muzical puternic din India, suntem incantati sa deschidem capacitatea de a oferi utilizatorilor din aceasta tara posibilitatea de a include muzica in momentele pe care le impartasesc pe platformele noastre “, a declarat Manish Chopra, director si sef de parteneriate al Facebook India.

Facebook si muzica impartasesc ceva special – amandoua aduna oamenii si permit exprimarea personala. Jur ca m-a pufnit rasul cand am citit porcaria asta. Da, intr-adevar, Facebook aduna multimi de utilizatori care asocieaza a avea o viata cu a avea o viata sociala in mediul online. Dar permite exprimarea personala? In ce sens? In sensul in care poti sa scrii eseuri cu tenta de white nationalism dar un simplu meme despre Zuck poate fi sters fara sa iti dai seama? Nu, nu sunt conspirationist in p**a mea, chestii de genul chiar se intampla. In fine.

Gigantul retelelor de socializare declara ca s-a unit cu comunitatea muzicala indiana pentru a permite aceste produse noi. La începutul acestui an, Facebook India s-a asociat cu etichete muzicale de top, precum T-Series Music (salut PewDiePie), Zee Music Company si Yash Raj Films, licentandu-si astfel muzica pentru utilizare in experiente sociale atat pe platforma retelei, cat si pe Instagram. “Continuam sa vedem adoptarea rapidă a povestilor in familia noastra de aplicatii. Astazi, cu lansarea de stickere muzicale pe Stories, suntem incantati sa oferim noi modalitati pentru ca oamenii sa se exprime si sa se conecteze cu prietenii”, a spus Paresh Rajawat, seful produselor video si muzicale ale Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *