Twitter

Contul de Twitter al directorului executiv al retelei, Jack Dorsey, a fost hack-uit

Directorii executivii ai companiilor tech si retelelor de socializare sunt tinte populare ale urii utilizatorilor de internet. Ceea ce nu ar fi deloc surprinzator, in cazul in care aceste figuri publice nu ar spune un lucru in fata camerelor de filmat doar ca sa faca total opusul in birourile lor de la sediile corporatiilor pe care le administreaza. Sunt niste oameni trecuti de limita moralitatii, care in conferintele de presa televizate de CNN sau BBC, se dau cei mai mari aparatori ai drepturilor la confidentialitate ai utilizatorilor, cand le fura datele pe ascuns pentru a le furniza unor companii care vor sa-si faca publicitate. Pozeaza in oameni preocupati de problemele cu incalcarile propriilor reguli si a faptului ca internetul e plin de rasism, sexism, pedofilie si alte lucruri dezgustatoare, si nu depun suficiente eforturi pentru eliminarea acestora. Supravegheaza utilizatorii prin sateliti, cu scopul unui control din ce in ce mai mare. E normal ca genul asta de personaje sa fie detestate de catre opinia publica. Sau sa fie tintele unor atatcuri cibernetice.

La fel ca CEO-ului si co-fondatorul celor de la Twitter, Jack Dorsey, al carui cont de Twitter a fost hack-uit recent. Si trebuie sa spun ca si-a batut joc de profilul co-fondatorului retelei in ultimul hal posibil si imposibil. Persoanele responsabile pentru acest atac cibernetic s-au asigurat sa il faca in toate felurile pe Dorsey, postand pe profilul lui comentarii sexiste, rasiste si antisemite, precum si amenintari cu bomba. Reactia utilizatorilor de Twitter a fost priceless, atunci cand acestia au vazut cam ce ar putea sa posteze seful retelei sociale. Stii, acel gen de utilizatori de internet naivi, care cred absolut orice li se pune in fata. Tot ce zboara se mananca. Nu e o vorba care se aplica doar pentru copii sau adolescenti, e o vorba care se aplica, mai nou, pentru umanitate in general. Credeai ca stii ceva despre viata asta in realitate? Pregateste-te sa fii uimit de noi descoperiri despre care nici nu aveai cea mai mica idee. In fine. 

Tweeturile au inceput in jurul orei 12:45 p.m. PT vineri si au indemnat utilizatorii sa indeplineasca mai multe conditii ale unor hashtag-uri in trend pe reteaua sociala. Au ramas aproximativ 20 de minute inainte de a fi sterse si au inclus promovari ale altor utilizatori de Twitter. “Da, contul lui Jack a fost compromis. Lucram la asta si investigam ce s-a intamplat”, a replicat Brandon Borrman, seful departamentului de comunicatii al Twitter, la ora 13:03. PT.

Atunci cand i s-a cerut un comentariu din partea unor publicatii din presa americana, referitor la ceea ce s-a intamplat, un purtator de cuvant al celor de la Twitter a indicat spre contul Twitter Comms, care a replicat cu o declaratie similara celei facute de Borrman. „Suntem constienti de faptul că @jack a fost compromis si investigam ce s-a intamplat”, a replicat acesta. Contul de comunicare al Twitter-ului a anuntat ulterior, la ora 2:22 p.m. PT, faptul ca tocmai fusese securizat contul lui Dorsey. Sau mai degraba recuperat. In fine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *