Social Media

Social media ar putea preveni atacurile armate, potrivit lui Trump

Bine ai venit la un nou episod din Sa Radem cu Trump. Ia un loc pe canapea / scaun / fotoliu, adu-ti un bol cu floricele si un pahar cu suc / bere / ce vrei tu, si pune pe YouTube declaratiile presedintelui american daca vrei sa te distinzi putin si sa uiti de probleme. Iti garantez ca s-ar putea sa ai una dintre urmatoarele doua reactii. Prima: o sa-ti arzi fruntea cu cateva facepalmuri zdravene, intrebandu-te cum dracu a ajuns America sa aiba un asemenea presedinte. A doua: o sa razi ca un handicapat pentru ca ti-ai petrecut jumatate din viata crezand ca Basescu e cel mai mare bufon ajuns sef de stat care a existat vreodata. Iti garantez ca nu e, si spun doar Milos Zeman, presedintele Cehiei. Evident, nici el nu e, si desigur ca se poate si mai rau. Lucru pe care ti-l demonstreaza blondul vopsit la fiecare interviu sau declaratie.

„Niciun presedinte nu a muncit mai mult decat mine (curatand mizeria pe care am mostenit-o)!”, a scris Trump intr-un tweet. That’s right, Mr. President, no one has ever worked harder than you at polishing those golf fields, though I doubt they really were untouched. (am zis ca se joaca golf in timpul programului, la fel ca si Gareth Bale atunci cand e accidentat; s-ar putea sa ma injuri daca esti fan Real Madrid, pentru ca… atata poti?). Serios, e ca si cum Casa Alba ar fi devenit Circul de Stat al Statelor Unite. Take a seat and enjoy the show, right?

Bun. Atacurile armate sunt o problema majora cu care Statele Unite se confrunta din ce in ce mai mult la momentul actual, dupa atentatul anti-islamist din Noua Zeelanda. Cel mai recent atac armat fiind acela din Texas si din Ohio. Se pare ca cel din Texas, care a avut loc in El Paso, un oras la granita cu Mexic, a fost indreptat, evident spre populatia spaniola. Ceea ce ma face sa ma gandesc, avand in vedere faptul ca Texas a fost si colonie spaniola si parte a Mexicului intre 1821 si 1836, cat de spalati pe creier au putut fi americanii pentru a ataca o rasa care era acolo cu mult timp inainte sa fi ajuns ei? Bine, un lucru clar ca spalarea pe creier atunci cand vorbim de Statele Unite ale Americii nu cunoaste absolut nici o limita. 

In fine. Donald Trump crede ca retelele sociale ar putea ajuta la aceasta problema. Presedintele Statelor Unite vrea ca retelele de socializare precum Facebook, YouTube sau Twitter sa colaboreze cu Departamentul de Justitie al SUA si cu organele de aplicare a legii pentru a incerca sa detecteze din timp amenintarile. Doar ca nu a inteles nimic. Intr-adevar, si aceste retele reprezinta o problema, insa Trump uita ca planificarea atacului a avut loc pe 8chan. Un site cu tenta de dark / deep web, insa care este vizibil cu ochiul liber pentru ca publicul sa aplaude in taina cum sunt discutate cele mai handicapate subiecte, inclusiv ura rasiala si terorismul. Hai, ma, ai dat un ordin executiv sa banezi Huawei dar nu esti in stare sa scoti 8chan din legalitate? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *