Facebook

Whatsapp Pay va fi lansat anul acesta… doar in India

WhatsApp va lansa un sistem de plati la sfarsitul acestui an, acesta urmand sa debuteze in India. Nu este pentru prima data cand in cadrul Facebook se pune accent pe monede si sisteme bancare. Facebook in sine a anuntat recent ca va lansa o noua criptomoneda, Libra, pentru a face concurenta celor de la Bitcoin. Plus ca moneda este sustinuta de companii precum Visa, Mastercard, Uber, Vodafone si alte banci sau corporatii din domeniul telecom. Insa, revenind la Whatsapp. Will Cathcart, seful global al filialei Facebook, a declarat miercuri ca compania isi testeaza sistemul de platile mobile in India inca de anul trecut, potrivit celor de la Business Today. 

Interesant ce incearca Whatsapp sa realizeze prin creerea unui sistem de plati, mai ales atunci cand vine vorba de faptul ca se pot extinde mai mult in domeniul mobil prin a-ti oferi un serviciu care sa te ajute sa-ti platesti cumparaturile sau facturile online. Insa, inseamna si ca Facebook va avea mai mult control asupra tranzactiilor tale. Pentru ca, da, genul asta de tranzactii se afla printre datele care sunt stocate pe o platforma de efectuat plati online, in cazul in care nu stiai. Pai pana si Google prin Gmail are acces la tipul de tranzactii pe care le-ai efectuat in mediul online. Nu mai zic de Apple si alte companii care au servicii de plati online. Deocamdata, insa, ar fi de notat faptul ca este o aplicatie care va fi prezenta doar in India, pentru moment. Indienii sunt cei care se mandresc cu faptul ca au apucat unii dintre ei sa aiba acces la internet intr-o tara in care se moare de foame in plina strada, deci nu stiu ce tranzactii ar putea monitoriza acolo. In fine.

Raportul spune ca aplicatia de mesagerie are 400 de milioane de utilizatori in India si 1,5 miliarde la nivel global, anuntul dezvoltarii unei aplicatii pentru plati venind, dupa cum am spus si mai sus, la scurt timp dupa ce Facebook si-a anuntat intrarea in jocul cu monede virtuale. Astfel, Facebook a anuntat luna trecuta lansarea Libra, care va fi gestionata de un organ de conducere numit Asociatia Libra. Iar fondurile vor fi gestionate prin intermediul unui portofel online, numit Calibra. Balanta este destinata pentru a fi utilizata cu scopul achizitionarii de produse, tranzactiei de bani international si pentru a face donatii – insa nu se poate lansa în India, unde criptomonedele sunt, in esenta, interzise prin lege. Dupa ce ca e rupia slaba, le mai trebuie si criptomoneda s-o slabeasca si mai tare.

„Suntem incantati ca am lansat un pilot de succes al WhatsApp Payments pe standardul UPI si asteptam cu nerabdare sa il extindem”, a declarat Cathcart pentru publicatia CNET intr-un e-mail. „Platile WhatsApp se vor face la fel de usor cum ati trimite un mesaj pe WhatsApp”.

Compania incearca sa lanseze WhatsApp Pay pe alte piete internaționale, a declarat Business Today. Conform raportului, WhatsApp a declarat anul trecut ca a dezvoltat un sistem de stocare a datelor de tranzactii care respecta politicile Bank Reserve of India.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *