YouTube

Comentariile de pe YouTube, ascunse in noul test al platformei video

Sectiunea de comentarii de pe YouTube poate fi o combinatie bizara intre o zona de razboi pe un teritoriu neutru si un spital de boli mintale. Cu alte cuvinte, este una dintre cele mai intunecate si periculoase locuri de pe internet care nu se afla in deepweb. Prin urmare, in loc sa fii pus in situatia de a ceda in fata curiozitatii si a citi ceea ce multi numesc “cea mai proasta parte a internetului” [din nou, exista deepweb sau site-uri gore, numai ca nu multi au accesul sau curajul de a se aventura in aceste zone], YouTube va crea o functie prin care comentariile unui videoclip vor fi ascunse in mod implicit. Ceea ce inseamna ca cei care pot fi traumatizati de ceea ce gasesc in sectiunile de comentarii vor avea parte de o vizionare mai placuta fara ideile bizare ale unor utilizatori care probabil ca stau inchisi in case zile intregi jucandu-se. Libera exprimare pe internet poate naste monstri… sau razboinici de tastatura. Iar cea mai buna parte este ca sansa ca vreunul dintre ei sa reprezinte o amenintare in viata reala este mai mica decat sansa ca vreun OZN sa viziteze planeta Pamant. 

YouTube a confirmat acest test intr-o declaratie pentru TechCrunch, vineri. “Acesta este unul dintre numeroasele experimente mici pe care le desfasuram tot timpul pe YouTube, iar noi vom lua in considerare caracteristicile viitoare in general pe baza feedback-ului [n.r. pe care il primesc] pentru aceste experimente”, au declarat reprezentantii platformei video detinute de cei de la Google. Dezvoltatorii XDA au observat, miercuri, testul avand loc in India. De ce nu ma mira faptul ca a avut loc in India? Cine crede ca aceasta natiune nu are internet sigur traieste sub o roca. Indienii sunt printre cei mai mari razboinici de tastatura, intr-o tara suprapopulata in care saracia e de 10 ori peste cea din Romania. Rusia, Japonia, America si India sunt campioane din punct de vedere al utilizatorilor cu conceptii speciale pe internet. Nu ca nu ar avea fiecare tara specimenele ei, insa cele patru pot dezvalui conceptii cu adevarat deosebite in legatura cu creierul uman.

Revenind la subiect, acum trebuie sa derulezi printre tot felul de optiuni si videoclipuri  recomandate pentru a gasi sectiunea de comentarii a unui videoclip, pe Android si iOS. Noul test, insa, ascunde, in totalitate, sectiunea de comentarii. Dar, daca iti doresti neaparat sa vezi comentariile, o sa poti. Pentru ca acestea ar fi accesibile facand click pe o noua pictograma, sub videoclip, aflat in partea dreapta a butonului de dislike. De asemenea, ai putea gasi sectiunea de comentarii deplasandu-te prin videoclipurile recomandate, ca si pana acum, doar ca va trebui sa apesi pe un buton pentru a le vedea. Ceea ce ma indoiesc ca o sa vrei sa faci daca te-ai saturat de prostia unor utilizatori YouTube, dar unele comentarii sunt interesante, trebuie sa recunosc.

Ramane de vazut in ce masura angajamentul unui utilizator pentru un videoclip ar putea scade in cazul in care, intr-adevar, comentariile ar fi ascunse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *