YouTube

YouTube va lua asuri mai aspre impotriva discursului de ura pe platforma sa

In cadrul zilei de miecruri, cei de la YouTube au declarat ca vor elimina videoclipuri care imping viziuni extremiste precum suprematia alba sau neaga evenimente cum ar fi Holocaustul sau masacrul de la scoala Sandy Hook. Noua politica este o incercare de a reduce raspandirea urii in cadrul serviciului video detinut de Google.Nu ca nu ar fi deja suficienta ura raspandita pe YouTube. Revenind la subiect, noile reguli interzic publicarea oricarui videoclip “care sustine ca un grup este superior pentru a justifica discriminarea, segregarea sau excluderea pe criterii de varstă, sex, rasa, caste, religie, orientare sexuala sau statut de veteran”. Este incredibil faptul ca dupa atatia ani ce au trecut de la reglementarea acestor norme internationale, aceste lucruri inca reprezinta probleme cu care se confrunta societatea noastra.

YouTube nu a spus in mod specific ce fel de canale sau videoclipuri va elimina de pe platforma sa. Compania a atras critici pentru modul in care isi impune politica si de procesul de luare a deciziilor atunci cand vine vorba de a lasa videoclipuri pe care unii le considera neadecvate. Actualizarea urmeaza dupa o controversa, marti seara, atunci cand YouTube a refuzat sa preia canalul unei personalitati conspirative proeminente, numită Stephen Crowder, pentru ca a folosit cuvinte homofobe impotriva jurnalistului Carlos Maza, un scriitor si gazda video la Vox. Maza, care este homosexual, a creat o supercutura a lui Crowder numindu-i un “sprite lizibil” si “mic ciudat”.

YouTube a declarat ca videoclipurile lui Crowder nu au incalcat in mod explicit regulile platformei. “Echipele noastre au petrecut ultimele zile realizand o revizuire aprofundata a videoclipurilor care ne-au fost semnalate si, in timp ce gasim un limbaj care a fost in mod vadit negativ, videoclipurile postate nu incalca politicile noastre”, a declarat compania intr-o serie de tweet-uri, in noaptea de marti. “Opiniile pot fi profund ofensatoare, dar daca nu ne incalca politicile, vor ramane pe site-ul nostru”.

Ei bine, in urma reactiilor extrem de dure la adresa companiei din cauza acestei decizii, YouTube a realizat ca e cazul sa isi schimbe regulile platformei pentru a scapa de reclamatiile care i se aduc in mod constant. Astfel, de asemenea, YouTube a anuntat, miercuri, ca va lua masuri impotriva canalele care incalca noile sale reguli in privinta discursului de ura – dar nu le va elimina neaparat – din programul de parteneriat YouTube, care le permite creatorilor sa difuzeze anunturi pe canalul lor si sa utilizeze alte functii de a genera bani. Pentru un alt continut “limitat”, YouTube a spus ca va reduce impactul videoclipului si il va înconjura cu continut mai autoritar, cum ar fi plasarea unui videoclip pe subiect dintr-o sursa de stiri de incredere in panoul “Watch next”.

Cat despre canalul lui Crowder, YouTube nu l-a eliminat din cadrul platformei sale, dar ulterior in cadrul zilei de miercuri, a declarat ca va demonetiza canalul respectiv. Macar atat. Alti creatori de continut sunt demonetizati pentru simplul fapt ca isi iau strike-uri atunci cand spun lucruri care nu convin unor spectatori mai snowflakes, in timp ce un homofob a cauzat atata valva pe platforma de videoclipuri. E putinul cu care se poate alege pentru declaratiile homofobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *