Twitter

Twitter a eliminat o multime de conturi apartinand de guvernul iranian

Twitter a declarat joi ca a eliminat cu succes 4779 de conturi legate de guvernul iranian si va adauga mai multe date din retragerile de cont intr-o baza de date publica. Aceasta include continut din patru conturi falsificate pe care Twitter le-a eliminat, care au fost legate de o ferma rusa de trolli numita Agentia de Cercetare a Internet, impreuna cu eliminarea a in jur 130 de conturi provenite din Spania si Venezuela. Multe dintre aceste conturi aveau acel gen de activitate controversata ce include impersonarea unui oficial din guvernul sau Congresul american si postatul in numele politicianului respectiv a diferite mesaje de propaganda pro-iraniana, pro-ruseasca, sau pur si simplu acel gen de troll care spune o multime de lucruri puerile, adesea unele inimaginabile, in numele persoanei respective cu scopul de a-i denigra imaginea in mod public. Fluxul de astfel de conturi false pe reteaua sociala, garantat, a provocat o furie generala in randul politicienilor americani, care au cerut imediat celor de la Twitter eliminarea a astfel de conturi de in data ce acestea apareau in cadrul platformei (cu toate ca, realistic vorbind, eliminate ar putea fi doar dupa ce au suficient public pentru a fi raportate si analizate la sange). In fine.

Cat despre baza de date respectiva, compania a lansat-o anul trecut, in octombrie 2018, iar aceasta contine mai mult de 30 de milioane de tweet-uri si 1 terabyte de materiale media. In aceasta baza de date, sunt stocate o gramada de postari in legatura cu aceste conturi, insa, potrivit retelei sociale, si aceasta baza de date a fost creeata cu un scop. Cel putin asa sustine seful departamentului de integritate din cadrul companiei.

“Prin faptul ca facem aceste date deschise si accesibile, cautam sa acordam mai multa putere cercetatorilor, jurnalistilor, guvernelor si membrilor publicului pentru a-si aprofunda intelegerea problemelor critice care afecteaza integritatea conversatiei publice in mediul online, in special in legatura cu alegerile”, a declarat seful departamentului de integritate al celor de la Twitter, Yoel Roth, intr-o postare publicata pe blogul oficial al retelei sociale. Trebuie sa recunosc, o initiativa interesanta, insa este adresata publicului din Statele Unite, prin urmare am dreptul la a ridica propriile indoieli in legatura cu masura in care vor putea americanii intelege aceste concepte. Si sincer, sunt indoieli fondate, avand in vedere faptul ca americanii nu pot sa diferentieze un videoclip deepfake de unul real, sa-l verifice prin intermediul mai multor surse pentru a vedea in ce masura a fost sau nu fabricat. In fine.

Cat despre modul in care Twitter a determinat ca aceste mii de conturi au fost legate de guvernul iranian, Roth prefera pur si simplu sa evite subiectul. Probabil un lucru legat de confidentialitatea pe internet? Stii ca exista mii de motive pentru a crede acest lucru. Intr-o alta ordine de idei, o multime de publicatii americane au incercat sa ia legatura cu guvernul iranian printr-un e-mail, insa, pana acum, nici una dintre aceastea nu a primit un raspuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *